Telefoon: 06-51375297Klik op logo om e-mail te sturen


Deel je ervaring over "WiiUWii Ombouw Service" met anderen, dit kun je doen door je ervaring te omschrijven in mijn "Gastenboek".

Wii / vWii Ombouw


Wat is er op het ogenblik mogelijk?

De aanpassing zal plaats vinden in de Wii of Virtuele Wii Mode van de Wii-U (vWii). Dit is de oude vertrouwde Wii.

Na de aanpassing ben je in staat om Wii spellen vanaf een externe harde schijf af te spelen. Dit is zeer gebruiksvriendelijk en je belast de Wii / Wii-U mechanisch niet meer waardoor je de levensduur van de console vergroot.

Let wel:  Voor deze functie heb je een sensorbalk en standaard Wii remote nodig, deze worden Niet standaard bij de witte 8Gb Basic pack uitvoering geleverd. Deze accessoires kun je voordelig bij "Kabels & Co" verkrijgen.


Het filmpje laat een korte impressie zien hoe het werktJe kunt de Wii of Wii-U in de vWii mode ombouwen waardoor je de levensduur van uw Wii / Wii-U console verlengd.

WiiUWii maakt gebruik van software-matig ombouwen (Softmodden) van de Wii / Wii-U. Dit heeft als voordeel dat je je garantie termijn bij Nintendo behoud. Software voor de ombouw is door WiiUWii zorgvuldig uitgekozen en samengesteld.

Deze ombouw is niet definitief, je kunt deze altijd weer volledig verwijderen. Uitvoeren en gebruik van deze ombouw is volkomen veilig en veroorzaakt geen permanente schade op of aan de Wii / Wii-U.


Na de ombouw zijn de volgende functies werkend:

* Alle instellingen die voor de ombouw actief waren

* Spelen van originele spelletjes

* Spelen van Wii spellen vanaf een externe HD

* USB loader WiiFlow v4.1 om USB sticks / HD te verbinden met de Wii zodat je spelletjes vanaf een USB / HD kan afspelen. (lees verder over de voordelen van deze mogelijkheid)

 

Wat wordt er toegevoegd?

Homebrew kanaal


In het "Wii / vWii menu" komt een nieuw kanaal genaamd "Homebrew Channel" bij, deze wordt gebruikt om kanalen toe te voegen en de benodige software te installeren.

Verleng de levensduur van je Wii / Wii-U en spelletjes.

 

USB loader WiiFlow v4.1 Kanaal (alleen met SD kaart)

USB loader WiiFlow v4.1 verbindt een USB stick / HD met de Wii / Wii-U, Met deze usb loader is het mogelijk om spellen vanaf een externe harde schijf af te spelen. Je hoeft dus niet meer je spellen op te starten vanaf een DVD.
Groot Voordeel is dat je je laser en andere mechanische delen in de Wii / Wii-U bijna niet meer gebruikt (geen slijtage) worden. USB loader WiiFlow v4.1 is zeer gebruiksvriendelijk en spelletjes spelen t.o.v. de DVD vloeiender af. Ook een groot voordeel is dat je geen spellen meer overal hebt liggen. USB loader WiiFlow v4.1 is zeer kindvriendelijk in gebruik.
Je kunt ook spelletjes via DVD drive van de Wii / Wii-U direct kopieeren naar een externe USB stick / HD, op de "software download" pagina kun je hiervoor de benodigde software downloaden. In de zipfile vindt je het programma "WBFS Manager", hiermee kun je via je PC de USB stick / HD formateren naar de blokindeling waar Nintendo mee werkt, tevens kun je met dit programma spellen laden op de USB stick / HD.

Wanneer je voor deze ombouw functie kiest kan ik deze met een volledig werkende USB HD leveren zodat je de HD alleen nog maar aan je Wii-U hoeft te koppelen. Als je zelf een HD hebt houd dan rekening mee dat niet alle HD's aan de Wii-U gekoppeld kunnen worden en of goed zal werken. Houd ook rekening mee dat de HD die aan de Wii-U gekoppeld wordt alleen voor de Wii-U te gebruiken is, het is dus niet mogelijk om de HD met Wii spelletjes erop te combineren met opslag van data vanaf een PC.

Let op: Deze optie is alleen mogelijk als uw Wii / Wii-U software-matig is omgebouwd. 

 

Waar moet je rekening mee houden?

U dient ervoor te zorgen dat de Wii / Wii-U al volledig geactiveerd is en de benodigde updates geladen zijn

Deze ombouw duurt ongeveer 1,5 uur (ombouwen en uitgebreide uitleg).

De uitleg bevat:

* Het gebruik van WBFS Manager.

* Gebruik van WiiFlow 4.1 wel/ niet te doen.

* Je eigen spellen Wii via de Wii / Wii-U naar de harde schijf schrijven.


Je kunt er eventueel op wachten of voor kiezen om de Wii / Wii-U af te geven en deze later weer op te halen.
Vooraf zal ik uitleggen hoe alles werkt, na afloop laat ik zien dat alles werkt en krijg je een beschrijving mee met alle relevante uitleg.

 

Waarom zou u de Wii-U door WiiUWii om laten bouwen?

WiiUWii beseft dat de keus om je Wii / Wii-U softwarematig om te laten bouwen niet altijd een makkelijke beslissing is aangezien een Wii / Wii-U een kostbare aanschaf is. Wanneer u twijfelt kunt u altijd met ons contact opnemen en uw vragen aan WiiUWii stellen, wij zijn niet ingestelt om u geforceerd over de streep te trekken maar ons streven is om u helderheid te verschaffen. Wanneer u toch besluit om uw Wii-U door WiiUWii om te laten bouwen dan garandeerd WiiUWii dat u veilig en lang gebruik kunt maken van deze mogelijkheid. WiiUWii zorgt ervoor dat u probleemloos gebruikersgemak heeft en wanneer er onverhoopt toch b.v. per ongeluk het geheugen van de Wii wordt gewist of een noodzakelijke update nodig heeft zal WiiUWii kosteloos (Alleen wanneer de Wii / Wii-U door WiiUWii is omgebouwd) uw Wii / Wii-U weer softmodden zodat u weer van alle mogelijkheden gebruik kunt maken.

 

Voordelen van Softmodden

+ Je kunt back-ups van je spellen maken, zodat de originele niet kapot gaan.
+ Je kunt je oude vertrouwde Wii spellen in HD kwaliteit spelen.

+ Behoud van 100% garantie bij Nintendo

+ Levensduur van de Wii / Wii-U vergroten bij gebruik van USB loader WiiFlow v4.1, de laser en mechanische onderdelen in de Wii worden niet meer gebruikt.

Nadeel van Softmodden

- Bij "Softmodden" wordt geadviseerd om online firmware updates (via internet verbinding) uitgegeven door Nintendo niet uit te voeren. Het zou de huidige ombouw aanpassing negatief kunnen beinvloeden. Mocht dit toch gebeuren dan zal men moeten wachten tot er weer een mogelijkheid is om dit te herstellen.

Tot op heden zijn er voor de Wii-U alleen updates geweest die betrekking hadden op het functioneren van de Wii-U, deze hebben nog geen negatief effect gehad op de aanpassingsfuncties voor de vWii.

 

Wat moet je meenemen en voorbereiden?

* Je Wii / Wii-U console (zonder kabels en sensorbalk)

* 1 controller

* Gamepad (alleen voor Wii-U)

* Een harde schijf (HD) wanneer u kiest voor alleen de ombouw zonder hardware. **

* Je originele spelletjes wanneer ik je spelletjes bij USB loader Wiiflow v4.1 optie op de HD moet plaatsen

* SD kaartje min. 1Gb (Ik lever voor 5,- euro een SD kaartje)

* Alle updates in je Wii / Wii-U dienen uitgevoerd te zijn.


** VOOR Wii-U GEBRUIKERS

Wanneer je een 2,5" (laptop model) externe HD hebt en je wil deze gebruiken en op de externe HD heb je een aansluiting zoals onder vermelde afbeelding. dan dien je een andere USB kabel aan te schaffen, deze kun je Hier bestellen. De USB poorten van de Wii-U geeft onvoldoende spanning af om deze met 1 USB stekker te voeden en de data te verwerken.


  

Voor overige USB stekker modellen kun je deze USB Y adapter kabel bestellen, deze kun je Hier bestellen.


  

LET OP: Deze 2,5" harde schijf van Western Digital de WD Elements IS NIET GESCHIKT voor deze aanpassingen. dit geld voor alle versies.


Mijn voorkeur gaat uit dat je bij de ombouw aanwezig blijft, dit geeft je de mogelijkheid om vragen te stellen. Ik kan je dan duidelijk uitleg geven en eventueel de benodigde programma's demonstreren, jij bepaalt de tijd die hiervoor nodig is.

De service eindigd niet na de ombouw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Afspraken alleen:

Doordeweeks alleen 's avonds of in het weekend i.o. ook overdag

Waar:

Elst (Gelderland)

Het adres met routeplanner mail ik na gemaakte afspraak.

Voor vragen kun je altijd contact met mij opnemen via e-mail wiiuwii@live.nl of bel 06-51375297

 

Mocht je interesse of vragen hebben neem dan contact met ons op.

 

Prijzen en mogelijkheden lees je HIER

Is ombouwen illegaal?

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen: nee, het modificeren van je console is niet illegaal. Het is immers jouw console, je mag er mee doen en laten wat je wilt.

Je mag je console alleen maar ombouwen om 1 reden, om een back-up (kopie) van je zelf gekochte spellen te maken zodat je originele spel niet kapot gaat.

Na de aanpassing met gebruik van een externe harde schijf zal de Wii / Wii-U minder snel slijten, eerste wat hoogswaarschijnlijk kapot gaat is de Wii voeding. Deze kun je voor een betaalbare prijs bij Kabels & Co verkrijgen. Uiteraard kun je bij Kabels & Co ook andere Wii-U accessoires verkrijgen, klik op de afbeelding om de website te bezoeken.

Kabels & Co